Peuters

IKC Hart van Slangenbeek biedt kinderopvang, peuterspeelgroepen, basisonderwijs, voorschoolse- en naschoolse kinderopvang op één plek.

De peutergroep is speciaal voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Een veilige, vertrouwde én uitdagende omgeving. De ontwikkeling van je peuter en de voorbereiding op de basisschool staan hier centraal.

 

De pedagogisch medewerkers van de peutergroepen en de leerkrachten van de kleuterklassen werken nauw met elkaar samen. Zo ontstaat een doorgaande leerlijn voor kinderen vanaf twee jaar en krijgt je kind optimale mogelijkheden om zich te ontwikkelen.

 

Wij bieden een warme en vertrouwde plek waar je peuter zich snel thuis voelt. In de fijne speelhoeken binnen en buiten op het plein kunnen de kinderen heerlijk spelen. Elke dag ontdekken we iets nieuws. We werken in een vast dagritme met thema’s, die zijn afgestemd met de kleutergroepen. De groepsruimte wordt ingericht op het thema, om de kinderen uit te dagen tot spel en ontdekkend leren.

 

Spelenderwijs stimuleren we de ontwikkeling van je kind. Met spelletjes, opdrachten, liedjes en verhalen werken we bijvoorbeeld aan grove en fijne motoriek, taalontwikkeling en sociale en creatieve vaardigheden. Je kind leert hier samen spelen, vertellen en zingen in de kring. En ook samen delen, vragen stellen, zelf kiezen en rekening houden met anderen. Natuurlijk knutselen we veel, met verschillende materialen.

 

Om de doorgaande lijn van peutergroep naar basisschool te waarborgen, werken de peutergroepen en de kleutergroepen veel samen. Ze spelen samen buiten, activiteiten gekoppeld aan een thema of aan de feestdagen worden gezamenlijk gedaan, ook wordt de ontwikkeling van ieder kind in de peutergroep en de onderbouw in hetzelfde kind-volgsysteem vastgelegd.  De peuters kennen de school en de leerkrachten al voor zij de overstap maken naar groep 1 van de basisschool. Hoe fijn is dat?

 

Aanbod: 

  • Partou: Onze peutergroep van Partou is speciaal voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De peutergroep is tijdens schoolweken open van maandag tot en met vrijdag, van 7:30 uur tot 18.30 uur (mocht uw peuter in de middag nog slapen, dan kan dat, we hebben een slaapkamer met bedjes). Het is ook mogelijk om peuteropvang in blokken af te nemen (voor de mogelijkheden, klik op de link hieronder) 
  • Spring!: Onze peuterspeelschool Pippeloentje is speciaal voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar. Je peuter kan 2 dagdelen per week, of 4 dagdelen per week naar de peuterspeelgroep komen. De peuterspeelgroep is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30u – 12.30u.

Wil je meer weten over de peutergroepen bij IKC de Telgenkamp/ Europaschool? Neem contact met ons op of kom eens langs voor een rondleiding. We laten je graag alles zien.

 

Hart van Slangenbeek Peuterspeelschool
Luxemburgstraat 100
7559 NB Hengelo
06 50747553
Luxemburgstraat 100
7559 NB Hengelo
06 50747553